Dovleac cu condimente

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Dovleac cu condimente
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg dovleac 50 g unt topit 2 lingurite sos de ardei iute 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita ienibahar macinat 1 lingurita scortisoara macinata verdeturi aromate tocate, pentru ornat salsa de rosii (vezi reteta mai jos), pentru servit smantana, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 220 °C.
Se taie dovleacul felii mari, se arunca figrele si semintele din centru, apoi se pun feliile de dovleac pe o tava de copt.
Se amesteca untul topit cu sosul de ardei iute; se stropesc bucatile de dovleac cu mixtura obtinuta.
Se pune sarea intr-un castronel si se adauga ienibaharul si scortisoara. Se presara amestecul peste dovleac.
Se coc feliile de dovleac 25 de minute, sau pana cand se inmoaie. Se serveste pe felii calde, alaturi de salsa de rosii si smantana, ambele servite separat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa de rosii
Ingrediente : 1 ceapa mica, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt 500 g rosii curatate si tocate 2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.