Dovleac cu creveti

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Dovleac cu creveti
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 50 g creveti uscati 2 linguri ulei de porumb 2 linguri unt 1 ceapa rosie tocata 800 g dovleac, curatat si tocat 225 g creveti proaspeti decorticati 1/2 lingurita scortisoara macinata 1/2 lingurita amestec chinezesc 5 arome (vezi reteta mai jos) 2 catei de usturoi tocati 2 rosii tocate patrunjel tocat, pentru ornat feliute de limeta, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala crevetii uscati sub jet de apa si se pun intr-un castron. Se acopera cu apa fierbinte si se lasa la inmuiat 35 de minute.
Intre timp, se incing uleiul si untul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se soteaza 5 minute, la foc mediu, pana se inmoaie.
Se adauga dovleacul si se gateste 5-6 minute, pana incepe sa se inmoaie. Se adauga crevetii proaspeti si cei uscati, cu tot cu apa in care au fost inmuiati. Se amesteca, apoi se adauga scortisoara, amestecul de condimente chinezesc si usturoiul tocat.
Se adauga rosiile si se gateste totul, pe foc mic, amestecand ocazional, pana ce dovleacul este foarte fraged.
Se serveste mancarea fierbinte, ornata cu patrunjel tocat si feliute de limeta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
CINCI AROME
Ingrediente : 2 lingurite de boabe de piper negru 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii : Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.