Dovlecei cu branza si ardei iuti

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Dovlecei cu branza si ardei iuti
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Mancarea poate fi servita ca garnitura, sau ca fel vegetarian, de sine statator. In acest ultim caz, painea de tara, cu coaja crocanta, este acompaniamentul perfect.
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei 1 ceapa mica, feliata subtire 2 catei de usturoi pisati 1 lingurita oregano uscat 2 rosii 50 g ardei iuti (jalapeno) murati, tocati 500 g dovlecei 120 g branza alba si moale (de tip Mascarpone), taiata cubulete sare piper negru macinat fire proaspete de oregano, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 37 minute
Indicatii :

Se fac doua taieturi mici, in cruce, la baza rosiilor. Se pun apoi intr-un vas termorezistent si se acopera cu apa clocotita. Se lasa in apa 3 minute, apoi se scot cu o spumiera si se cufunda intr-un vas cu apa rece. Se scurg si se curata de coaja (aceasta a inceput sa se desprinda la taieturile in cruce). Se taie rosiile in jumatate si se indeparteaza semintele. Se taie pulpa fasiute subtiri.
Se reteaza capetele dovleceilor, apoi se taie pe lungime, in felii late de 1 cm. Acestea, la randul lor, de taie fasiute cat mai subtiri.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa, usturoiul si oregano. Se prajesc 3-4 minute, pana cand ceapa se inmoaie si se face transparenta.
Se adauga dovleceii si se gatesc 10 minute, amestecand ocazional, pana ce sunt fragezi. Se adauga rosiile si ardeii iuti murati; se mai gateste 2-3 minute.
Se adauga branza. Se micsoreaza flacara la minimul posibil. Pe masura ce branza se topeste, se amesteca cu grija ca dovleceii sa se imbibe.
Se asezoneaza cu sare si piper, apoi se pune mancarea pe farfurii indiciduale si se serveste garnisita cu fire de oregano.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.