Dovleci acorn umpluti cu risotto

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / cereale
Dovleci acorn umpluti cu risotto
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 dovleci acorn, circa 675 g fiecare 200 g ficatei de rata sau de pui, decongelati daca este nevoie 2 linguri de ulei de masline extra virgin 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 170 g ciupercute, feliate subtire 85 g orez de risotto 200 ml fiertura de legume fierbinte, preferabil preparata in casa (vezi pagina 28) 200 ml vin rosu 2 linguri de salvie tocata 1 lingura de pasta de rosii sare piper negru, macinat 2 rosii, tocate, pentru ornat frunze proaspete de salvie, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se taie dovlecii in jumatate, pe lungime. Se taie o felie de la baza fiecarei jumatati, astfel ca sa poata sta fara sa se rostogoleasca. Se indeparteaza semintele si fibrele, apoi se scobeste miezul pentru a obtine o carapace cu grosimea de 1 cm. Se toaca miezul scobit si se pune deoparte.
Se sterg ficateii prin tamponare cu prosoape de hartie si se toaca, indepartand pielitele.
Se incinge jumatate din ulei intr-o cratita, se adauga ficateii si se prajesc 2 minute la foc iute, amestecand, pana ce se rumenesc. Se foloseste o spumiera pentru a-i scoate din cratita si a-i pune deoparte.
Se adauga restul de ulei in cratita si se prajesc 3 minute ceapa, usturoiul si ciupercutele, pana cand se rumenesc putin. Se adauga orezul, fiertura de legume, vinul, salvia tocata si pasta de rosii, dupa care se asezoneaza dupa gust. Se adauga miezul de dovleac tocat. Se da mixtura in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se acopera cratita. Se fierbe 10-12 minute, amestecand ocazional, pana ce orezul se face fraged.
Intre timp, se asezoneaza carapacele de dovleac si se pun, cu partea taiata in jos, intr-un steamer. Se gatesc peste apa clocotita timp de 10-12 minute, pana se fac fragezi.
Se aduc ficateii in cratita si se amesteca in mixtura de orez. Se gatesc 2 minute, pana se incing.
Se asaza carapacele de dovleac pe farfurii individuale si se umplu cu risotto. Se orneaza cu frunze de salvie si rosii tocate si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.