Dovleci umpluti cu carne de miel si orez

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Dovleci umpluti cu carne de miel si orez
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 dovleci acorn, taiati in jumatate si curatati de seminte si firisoare 3 linguri suc de lamaie 2 linguri unt 2 linguri faina 1 cana smantana 3/4 cana pasta de rosii 120 g branza feta, sfaramata frunze de busuioc, pentru ornat 350-450 g carne de miel gatita 175 g orez cu bob lung 2 linguri unt topit 1/2 cana pesmet 1/4 cana lapte 2 linguri ceapa data prin razatoare 2 oua batute sare piper proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : albaneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-12 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se reteaza baza jumatatilor de dovleac, ca sa poata fi asezate pe o suprafata orizontala. Cu o lingura, se scobesc jumatatile de dovleac, avand grija ca sa nu se strapunga coaja. Se lasa doar circa 1 cm miez in interior.
Se oparesc dovlecii 2-3 minute cu apa clocotita amestecata cu putin suc de lamaie, apoi se cufunda in apa rece. Se scurg bine si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se prepara umplutura amestecand intr-un castron carnea de miel si orezul cu 2 linguri unt topit, pesmet, lapte, ceapa, patrunjel, oua, sare si piper. Se pun jumatatile de dovleci pe o tava de copt si se umplu cu amestecul de mai sus.
Se prepara un sos topind untul intr-o tigaie. Se adauga faina, amestecand continuu. Se adauga smantana si se da totul in clocot. Se gateste 1-2 minute, pana ce sosul se ingroasa, apoi se asezoneaza. Se toarna sosul peste umplutura din dovleci, apoi se toarna pasta de rosii.
Se dau dovlecii la cuptor timp de 25-30 de minute. Se stropesc cu putin sos, se presara branza feta si frunze de busuioc. Se servesc, avand la indemana, separat, branza feta, sos si frunze de busuioc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.