Dulce de leche – Crema caramel

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Dulce de leche – Crema caramel
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Este folosita ca spread pentru paine si produse de patiserie, ca umplutura pentru clatite sau crema pentru torturi.
stelute
Ingrediente : 4 cani lapte 1 1/4 cana zahar 1 lingurita esenta vanilie 1/2 lingurita praf de copt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : argentiniana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 cani Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se adauga toate ingredientele intr-o cratita, la foc mediu, si se amesteca bine, pana ce se dizolva zaharul. Se da in clocot, apoi se reduce flacara si se fierbe incet pana ce sosul se ingroasa si se caramelizeaza, cca. 60-90 de minute.
Se transfera in pahare de sticla sau de plastic, se acopera si se raceste la frigider. Se pastreaza bine o perioada de 7-14 zile.
Se serveste cu clatite umplute cu inghetata, sau cu branzeturi cum ar fi ricotta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.