Empanadas cu carne de porc

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Empanadas cu carne de porc
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 150 g masa harina 2 linguri de faina 1 lingurita de sare 2/3 cana de apa calda 1 lingura de ulei de masline + extra, pentru prajit 250 g carne de porc tocata 1 catel de usturoi 3 rosii 2 ardei iuti mari, uscati (din varietatea ancho, daca e posibil) 1 ceapa mica, tocata 1/2 lingurita de seminte de chimen, macinate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se amesteca masa harina cu faina si jumatate din sare, intr-un castron. Se adauga treptat apa calda, pana ce se obtine un aluat omogen, nelipicios. Se framanta putin, apoi se modeleaza aluatul sub forma unei bile, se infasoara in folie de plastic si se lasa deoparte.
Se incinge o lingura de ulei intr-o cratita. Se adauga carnea de porc si se gateste, amestecand frecvent, pana ce se rumeneste in mod uniform. Se adauga apoi usturoiul si se prajeste inca 2 minute. Se ia cratita de pe foc.
Se face o crestatura in cruce la baza fiecarei rosii, apoi se oparesc rosiile in apa clocotita, timp de 3 minute. Se scot din apa clocotita si se imerseaza in apa rece. Se scurg si se curata de coaja. Se toaca apoi rosiile si se pun intr-un castron.
Se despica ardeii iuti si se curata de seminte. Se toaca marunt si se amesteca cu rosiile. Se adauga apoi ceapa si chimenul macinat. Se adauga mixtura de rosii peste carnea tocata, se amesteca bine si se gateste la foc mediu 10 minute. Se asezoneaza apoi cu sare, dupa gust.
Se imparte aluatul de tortilla in 12 portii egale si se modeleaza fiecare portie sub forma unei bile. Se deschide presa de tortillas si se asterne cate o folie de plastic pe fiecare parte a sa. Se introduce fiecare bile in presa, intre cele doua foi de plastic, si se preseaza, obtinandu-se un cerc de 7-8 cm diametru .
Se pune pe fiecare cerc o lingura din umplutura de carne.
Se umezesc marginile cercului de aluat cu putina apa si se impatureste, apasand cu degetele ca sa se lipeasca marginile. Se obtin empanadas, in forma de semicerc.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc empanadas pana ce se fac crocante si se rumenesc pe ambele parti. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie si se servesc calde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.