Empanadas cu carne de vita

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Empanadas cu carne de vita
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 225 g faina 1/2 lingurita sare 90 g unt rece, taiat cubulete 1 lingura zeama de limeta 1/4 cana apa calduta ulei vegetal, pentru prajit salsa cu ardei iute (vezi reteta mai jos), optional 450 g pulpa de vita 4 linguri ulei de masline 1/2 lingurita seminte de chimen macinate 1 catel de usturoi zdrobit 2 lingurite paprika 1 cana supa de vita (preparata din cubulete de concentrat) 500 g cartofi curatati si taiati cubulete 2 rosii tocate 3 cepe verzi tocate marunt sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : columbiana Grad de dificultate: greu Cantitate : 20 de empanadas Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se prepara umplutura pentru empanadas. Se toaca carnea bucatele mici. Acest lucru va face ca pulpa de vita sa se gateasca mult mai repede.
Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, la foc iute. Se adauga bucatelele de carne si se soteaza pana ce se rumenesc. Se impinge carnea spre marginile tigaii si se adauga chimenul, usturoiul si paprika. Se micsoreaza flacara si se amesteca bine in tigaie. Se gateste inca 2 minute, pana ce condimentele isi elibereaza aromele.
Se adauga apoi supa si se da in clocot. Se acopera si se fierbe inabusit 30 de minute. Se adauga apoi cartofii, rosiile si ceapa verde. Se gateste inca 15 minute, pana ce carnea si legumele sunt foarte fragede. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se pune faina si sarea intr-un procesor. Se adauga bucatelele de unt si se amesteca, pana ce mixtura seamana cu firimiturile de paine. Se combina zeama de limeta si apa si se adauga treptat in procesor, cu motorul in functiune. Imediat ce mixtura se leaga, se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se framanta ca sa se obtina un aluat omogen. Se modeleaza sub forma unei bile, se infasoara in folie de plastic si se pune in frigider timp de 30 de minute.
Pe o suprafata presarata cu faina se ruleaza aluatul pana ce se obtine o foaie subtire. Se decupeaza cercuri de 6 cm diametru.
Se pune pe fiecare cerc cca. 1 1/2 lingurita umplutura si se ung marginile cercului de aluat cu apa. Se pliaza aluatul peste umplutura, ca sa formeze o semiluna, si se apasa marginile cu degetele pentru a fixa empanada.
Se toarna, intr-o tigaia adanca, ulei pentru prajit, atat cat e nevoie ca sa formeze un strat de 5 cm grosime. Se incinge uleiul, apoi se adauga 5-6 empanadas. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc uniform. Se scot din tigaie si se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se servesc calde, cu salsa de ardei iute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa cu ardei iute
Ingrediente : 2 rosii mari 1/2 cana ceapa tocata 2 cepe verzi tocate 2 ardei iuti jalapeno (semintele sunt optionale) 2 ardei iuti habanero (semintele sunt optionale) 2 ardei iuti serrano (semintele sunt optionale) 2 linguri frunze proaspete de coriandru tocate 1 lingura zeama de limeta 1/2 lingurita sare
Indicatii : Se taie bucatele una dintre rosii si se introduce intr-un blender impreuna cu cate un ardei iute jalapeno, habanero si serrano (tocati) si cu zeama de limeta. Se amesteca pana ce se obtine un sos omogen.
Se toaca cealalta rosie, se toaca de asemenea ceilalti 3 ardei iuti si se amesteca intr-un castronel. Se adauga in castronel ceapa verde, frunzele de coriandru si amestecul din blender.
Se asezoneaza cu sare, se acopera si se lasa sa se odihneasca 1-2 ore pentru ca sa se amestece aromele inainte de a se servi.