Enchiladas cu carne de vita si salsa de mango

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Enchiladas cu carne de vita si salsa de mango
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g carne slaba de vita, taiata cubulete 2 ardei iuti ancho uscati, curatati de seminte 2 ardei iuti pasilla uscati, curatati de seminte 2 catei de usturoi, pisati 2 lingurite de oregano, uscat 1 lingurita de seminte de chimen, macinate 2 linguri de ulei de porumb 7 tortillas de porumb (vezi reteta mai jos) ceapa taiata fideluta, pentru servit frunze de patrunjel tocate, pentru ornat salsa de mango (vezi reteta mai jos), pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se pune carnea intr-o oala si se acopera cu apa. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 90 de minute, pana ce se face foarte frageda.
Intre timp, se pun ardeii iuti la inmuiat, in apa fierbinte. Se lasa 30 de minute, apoi se proceseaza intr-un blender, impreuna cu o parte din apa, pana se obtine o pasta omogena.
Se scurge carnea si se lasa sa se raceasca, pastrand circa 250 ml din lichidul in care a fiert.
Intre timp, intr-o cratita mare, se prajeste usturoiul cu oregano si chimen, in ulei incins, circa 2 minute.
Se adauga pasta de ardei iuti si lichidul in care a fiert carnea. Se rupe bucatele mici una dintre tortillas si se adauga si ea in cratita. Se da mixtura in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 10 minute, amestecand ocazional, pana ce sosul s-a ingrosat. Se rupe carnea fasiute folosind 2 furculite. Se adauga in cratita si se amesteca timp de 3-4 minute, pana s-a incins.
Se pune mixtura de carne pe fiecare tortilla; se ruleaza aceasta ca o clatita groasa (enchilada). Se pastreaza enchiladas pe un platou incalzit, pana ce sunt toate rulate. Se orneaza cu ceapa taiata fideluta si frunze de patrunjel; se serveste cu salsa de mango.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente : 150 g faina de porumb (masa harina) sare
Indicatii : Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.
Salsa de mango
Ingrediente : 1 mango copt, curatat si taiat cubulete mici 1 ceapa rosie mica, tocata marunt 1 ardei iute jalapeno, tocat (se pot omite semintele si nervurile daca se doreste un salsa mai putin iute) 1 castravete verde mic, curatat si taiat cubulete 3 linguri de frunze de coriandru, tocate 3 linguri de suc de limeta sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se combina toate ingredientele intr-un castron. Daca este prea sarat sau prea iute, se tempereaza salsa cu o cantitate suplimentara de avocado.