Enchiladas cu sos picant de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Enchiladas cu sos picant de rosii
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 tortillas (vezi reteta mai jos) 180 g cascaval ras 1 ceapa, tocata marunt 350 g carne de pui gatita, taiata bucatele 300 g smantana 1 avocado, feliat si stropit bine cu zeama de lamaie sos picant de rosii (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge cuptorul la 180 °C. Se unge cu unt o tava de copt dreptunghiulara.
Se ia o tortilla si se asterne pe ea putin cascaval ras si ceapa tocata, cam 40 g din carnea de pui si 1 lingura de sos picant. Se adauga 1 lingura de smantana, se ruleaza tortilla si se asaza in tava de copt. Se repeta operatia preparandu-se inca 7 enchiladas. Se toarna restul de sos peste enchiladas si se presara cu cantitatea ramasa din cascavalul ras si ceapa tocata. Se da tava la cuptor timp de 25-30 de minute, pana ce se enchiladas se rumenesc.
Se servesc cu cantitatea ramasa de smantana, ornate cu feliutele de avocado.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente : 150 g faina de porumb (masa harina) sare
Indicatii : Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.
Sos picant de rosii
Ingrediente : 1-2 ardei iuti verzi 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 400 g rosii tocate, din cutie 2 linguri de pasta de rosii sare piper negru macinat
Indicatii : Se despica ardeii iuti pe lungime si se indeparteaza cotorul, semintele si vinisoarele. Se taie apoi fiecare jumatate in felii cat mai subtiri.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc ceapa si usturoiul 3-4 minute, pana se inmoaie. Se adauga rosiile, pasta de rosii si ardeii iuti. Se fierbe totul la foc mic, 12-15 minute, amestecand frecvent.
Se toarna apoi sosul obtinut intr-un blender si se proceseaza pana ce se omogenizeaza. Se readuce in tigaie, pe foc mediu, si se gateste timp de 15 minute, fara capac.
Se asezoneaza dupa gust.