Enchiladas de porc cu sos verde

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Enchiladas de porc cu sos verde
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g carne slaba de porc, taiata cubulete 1 ardei iute mic si uscat, de iuteala medie (preferabil cascabel) 30 ml ulei de masline 2 catei de usturoi pisati 1 ceapa tocata marunt 300 g tomatillos din cutie, bine scurse 6 tortillas de porumb (vezi reteta mai jos) 75 g branza Cheddar rasa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 3-4 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se pune carnea de porc intr-o cratita si se acopera cu apa rece. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet, 40 de minute.
Intre timp, se inmoaie ardeiul iute 30 de minute in apa fierbinte, pana se inmoaie. Se scurge, se curata de cotor, seminte si vinisoare. Se toaca marunt.
Dupa ce fierbe, se scurge carnea de porc si se lasa sa se raceasca. Se desface apoi bucatele folosind doua furculite. Se pune intr-un castron.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc ceapa si usturoiul 3-4 minute, pana ce se inmoaie. Se adauga ardeiul iute si tomatillos. Se gateste mixtura, amestecand constant, pana ce tomatillos incep sa se rupa. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet, inca 10 minute. Se lasa apoi sa se raceasca putin, dupa care se proceseaza intr-un blender pana se obtine un piure omogen.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se imparte carnea de porc in mod egal pe fiecare tortilla care se ruleaza apoi, ca o clatita, pentru a forma o enchilada. Se asaza cele 6 enchiladas pe un platou de portelan, indeajuns de mare incat sa le cuprinda aranjate intr-un singur strat. Se toarna sosul peste enchiladas, pana le acopera complet. Se presara cu branza rasa. Se da platoul la cuptor 25-30 de minute, pana ce branza de deasupra se rumeneste. Se serveste imediat cu salata de rosii.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente : 150 g faina de porumb (masa harina) sare
Indicatii : Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.