Enchiladas de pui cu ardei iute

Cautare:
salate / pasare
Enchiladas de pui cu ardei iute
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g piept de pui 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1 cana de smantana ulei pentru gatit 250 g branza rasa (cheddar) 1 cana de ardei iute tocat, fara seminte si vinisoare 8 tortillas de porumb (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 9 ore 30 minute
Indicatii :

Se fierbe carnea de pui (zeama se pastreaza). Se taie bucatele carnea fiarta.
Se dau ceapa si usturoiul prin razatoare si se adauga in smantana, impreuna cu putina zeama de pui, ca sa o subtieze.
Se inmoaie tortillas in ulei fierbinte, se scurg pe prosoape de hartie. Se asaza apoi pe un platou mare. Se imparte carnea si jumatate din branza rasa in opt parti si se pune fiecare parte peste cate o tortilla. Se ruleaza tortilla peste carne (ca o clatita), obtinandu-se enchiladas.
Se amesteca ardeii iuti in mixtura de smantana si se raspandeste amestecul obtinut pe fiecare enchilada, in mod egal. Se racesc in frigider cel putin 8 ore, apoi se presara branza rasa peste enchiladas si se dau la cuptor 30-40 minute.
Se servesc alaturi de orez, ornate cu boabe de porumb si sos de rosii.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente : 150 g faina de porumb (masa harina) sare
Indicatii : Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.