Erbazzone (placinta cu spanac)

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Erbazzone (placinta cu spanac)
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg spanac 100 g faina de grau 60 g untura 100 g costita neafumata 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 300 g pesmet 200 g parmezan 4 oua sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se spala spanacul, se fierbe, se scurge bine si se toaca marunt.
Se formeaza un aluat din faina, untura, apa si sare. Se pune la frigider pentru 30 de minute.
Se taie cepa si usturoiul. Se prajesc in tigaie la foc mic impreuna cu costita, apoi se adauga spanacul si se mai lasa pe foc cateva minute.
Separat se amesteca pesmetul, parmezanul, ouale si sarea.
Se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua parti egale si se intind doua foi de circa 1 cm grosime. Se unge o tava de placinta cu unt si se aseaza una din foi pentru a forma baza placintei. Se intinde peste foaie umplutura si apoi se acopera cu cea de-a doua foaie. Se inteapa suprafata cu o furculita. Se coace in cuptorul incalzit la 160°C, circa 30 de minute. Se serveste rece sau cald.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.