Escabeche de ardei jalapenos

Cautare:
SMS Fotbal
/ conserve
Escabeche de ardei jalapenos
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Reteta originala foloseste ardei iuti mexicani serrano sau jalapenos; daca nu sunt disponibili, se pot folosi ardei iuti rosii obisnuiti. Rezultatul nu va fi un escabeche identic, dar de-ajuns de apropiat.
stelute
Ingrediente : 500 g ardei iuti serrano sau jalapenos 1/3 cana de ulei de masline 2 cepe medii, feliate 2 morcovi medii, feliati 1 capatana de usturoi, cu cateii separati, dar nu curatati 3 cani de otet de mere 2 linguri de sare 2 foi de dafin 1/2 lingurita de oregano, uscat 1/4 lingurita de maghiran, uscat 1/4 lingurita de cimbru, uscat 1 lingura de zahar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 borcane Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala ardeii iuti, fara a-i curata de cotoare. Se face doar o taietura in forma de cruce in varful fiecaruia, astfel ca otetul sa poata patrunde in interiorul lor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga ardeii iuti, ceapa, morcovii si usturoiul. Se prajesc la foc mediu timp de 10 minute, intorcandu-i ocazional.
Se adauga otet, sare, ierburile uscate si zaharul si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet 5-10 minute.
Se transfera ardeii si legumele in borcane de 250 ml, se toarna deasupra otet si se inchid ermetic. Dupa ce se deschid, se pot pastra in frigider cca. 1 luna.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.