Escovitch cu bouquet garni

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Escovitch cu bouquet garni
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg fileuri de peste cu carne alba 2 cepe rosii medii taiate rondele subtiri 2 catei de usturoi tocati 2 morcovi (circa 240 g), taiati rondele groase de 1 cm 1 ardei gras verde, circa 200 g, taiat bucatele 1 bouquet garni (vezi reteta mai jos) 125 ml otet de vin alb 2 linguri ulei de masline 12 boabe de piper verde
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun intr-o cratita mare ceapa, usturoiul, morcovii, ardeiul gras, bouquet garni, otetul, 1 lingura de ulei, boabele de piper verde, sarea si apa. Se da totul in clocot; se micsoreaza apoi flacara si se fierbe incet, fara capac, circa 15 minute.
Se incinge uleiul ramas intr-o tigaie mare; se prajeste pestele, in transe, 3 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste uniform. Se pun fileurile pe un platou si se taie in bucatele de dimensiunea unei imbucaturi.
Se scoate saculetul cu bouquet garni din cratita. Se toarna mixtura de vegetale peste bucatile de peste. Se lasa sa se raceasca inainte de a servi masa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
BOUQUET GARNI
Ingrediente : 1 lingura de frunze uscate de busuioc 1 lingurita de frunze uscate de oregano 1 1/2 lingurita de frunze uscate de rozmarin 1 1/2 lingurita de frunze uscate e cimbru de gradina 1 1/2 lingurite de frunze uscate de cimbru 1/2 lingurita de frunze uscate de tarhon 1/2 lingurista de seminte de telina 6 frunze de dafin, rupte in trei 1 1/2 lingura de fulgi uscati de usturoi, sau 6 catei de usturoi uscati
Indicatii : Se iau busuiocul, oregano, rozmarinul, cimbrul de gradina, tarhonul, cimbrul, semintele de telina si fulgii de usturoi si se pun intr-un vas mic. Se amesteca bine.
Se pregatesc 6 bucati de tifon, asezat in mai multe straturi.
Se adauga cate o frunza de dafin in fiecare bucata de tifon. Se imparrte mixtura de ierburi in mod egal intre cele 6 bucati de tifon. Se aduna cu grija colturile tifonului spre centru, astfel incat condimentele sa fie acoperite. Se leaga cu fasii de tifon si se pastreaza la adapost de aer si umezeala.