Escovitch de peste

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Escovitch de peste
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 900 g file de cod 1/2 lamaie 1 lingura Adobo Seasoning faina ulei pentru prajit feliute de lamaie, pentru ornat 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ceapa, taiata rondele 1/2 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute 1/2 chayote, curatat si taiat bucatele mici 2 catei de usturoi, pisati 120 ml otet de malt 75 ml apa 1/2 lingurita iehibahar, macinat 1 foaie de dafin 1 ardei iute mic, tocat 1 lingura zahat brun sare piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : trinidadiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se pun fileurile de peste intr-un platou adanc. Se stoarce sucul de lamaie peste ele, apoi se presara cu Adobo Seasoning. Se amesteca bine, folosind mainile, apoi se acopera platoul si se lasa la marinat, in frigider, cel putin 1 ora.
Se taie apoi fileurile transversal, in bucati de 7-8 cm lungime. Se tavalesc bucatile prin faina, scuturand apoi faina in exces.
Se incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta si se prajeste pestele 3-4 minute, intorcand bucatile ocazional, pana ce sunt rumenite si crocante. Se scot cu o spumiera si se transfera pe o farfurie care se pastreaza la cald.
Se prepara sosul: se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa 4-5 minute. Se adauga ardeiul gras, usturoiul si bucatelele de chayote si se calesc 2 minute. Se adauga otetul, apoi apa, ienibaharul, foaia de dafin, ardeiul iute. Se fierbe amestecul la foc mediu 5 minute, apoi se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa sa stea sosul 10 minute, apoi se toarna peste bucatile de peste. Se servesc fileurile fierbinti, ornate cu feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.