Etouffé de raci

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Etouffé de raci
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Etouffé inseamna “inabusit”, descriind tehnica prin care acesti raci devin atat de gustosi.
stelute
Ingrediente : 110 g unt 60 g faina 1/4 cana ulei de arahide (sau de porumb) 4 tulpini de telina tocate marunt 1 ceapa mare tocata marunt 1 ardei gras verde, mare, tocat marunt 4 catei mari de usturoi, tocati 2 foi de dafin 3 linguri sos Worcestershire 1/4 lingurita ardei iute rosu uscat si macinat 1/2 lingurita cimbru uscat 4 cani supa de pui (preparata din cubulete Knorr) 1, 25 kg cutie cu cozi de raci, bine scurse (lichidul se pastreaza) 2 cani smantana 6 cepe verzi, tocate sare piper negru macinat orez alb, fiert
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se face un rantas din unt, faina si ulei, intr-o tigaie mare, la foc mic, pana ce capata o culoare bruna (15-18 minute). Se adauga toate vegetalele (cu exceptia cepelor verzi) si se soteaza 5-7 minute. Se adauga apoi foile de dafin, cimbrul, sosul Worcestershire si ardeiul iute macinat. Se toarna apoi treptat supa, amestecand bine, continuu, ca sa se incorporeze in rantas.
Se adauga lichidul pastrat de la raci si se gateste la foc mic, cca. 1 ora.
Se adauga cozile de raci si smantana; se asezoneaza cu sare si piper. Se gateste 5 minute si se serveste alaturi de orez fiert in aburi, ornat cu ceapa verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.