Fajitas de pui

Cautare:
SMS Fotbal
/ anexe
Fajitas de pui
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este o mancare extrem de populara in Mexic, unde este servita la masa de zi cu zi. Fajitas sunt tortillas proaspat gatite, aduse la masa cand sunt calde. Mesenii adauga o umplutura, la alegerea lor, apoi ruleaza sau impaturesc tortilla si o mananca.
stelute
Ingrediente : 3 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati fasiute de 2 cm latime 2 limete, coaja rasa si sucul de la 30 g zahar tos 2 lingurite oregano uscat 1/2 lingurita piper de Cayenne 1 lingurita scortisoara macinata 2 cepe taiate in jumatate si feliate subtire 1 ardei gras rosu, curatat de cotor si seminte si taiat fasiute de 1 cm latime 1 ardei gras portocaliu, curatat de cotor si seminte si taiat fasiute de 1 cm latime 1 ardei gras verde, curatat de cotor si seminte si taiat fasiute de 1 cm latime 45 ml ulei de floarea-soarelui guacamole, pentru servit (vezi reteta mai jos) salsa de rosii, pentru servit (vezi reteta mai jos) tortillas de grau (vezi reteta mai jos) smantana, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun fasiutele de pui intr-un castron mare. Se adauga coaja rasa si sucul de limeta, zahar, oregano, piper de Cayenne si scortisoara. Se amesteca cu grija. Se acopera castronul si se lasa carnea la marinat 30 de minute.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se prajeste carnea de pui marinata rapid, la foc iute, amestecand frecvent. Dupa 5-6 minute se adauga ardeii si ceapa si se gatesc 3-4 minute, pana cand fasiutele de pui sunt facute, iar legumele sunt fragede si suculente.
Se transfera mixtura de pui intr-un castron si se pune pe masa impreuna cu tortillas calde, guacamole, salsa si smantana. Tortillas se pastreaza invelite, ca sa fie calde.
Fiecare mesean ia o tortilla calda, intinde pe ea putina salsa, adauga 1 lingura de guacamole si cladeste deasupra putina mixtura de pui. La final, adauga putina smantana. Tortilla este apoi impaturita peste umplutura si mancata din mana.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa guacamole
Ingrediente : 2 avocado, curatati de samburi si tocati marunt 1 ceapa rosie mica, tocata marunt 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat marunt 1 lingura de frunze de coriandru, tocate 1 limeta, sucul de la
Indicatii : Se amesteca intr-un vas, cu grija, ceapa rosie, avocado, ardei iute, frunzele de coriandru si sucul de limeta.
Salsa de rosii
Ingrediente : 1 ceapa mica, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt 500 g rosii curatate si tocate 2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.