Fakkas

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Fakkas
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
In familiile marocane, ceaiul se serveste si de trei ori pe zi. Este o traditie sa oferi si un mic vas cu fakkas, alaturi de migdale, alune, curmale, smochine uscate si stafide. Adesea, cu ocazia sarbatoririi anului noi, Ashura, oaspetii sunt serviti cu fakkas de dimensiuni foarte mici.
stelute
Ingrediente : 200 g migdale 250 g zahar 8 oua 200 g unt 1 lingura de ulei 200 g stafide 1/4 lingurita de extract de vanilie 1 1/2 lingurita de apa de flori de portocal 3 1/2 linguri de praf de copt 1 kg faina
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se piseaza migdalele intr-o piua, dar nu foarte fin; este perfect daca raman si bucati mai maricele.
Se pun intr-un castron 7 oua si zaharul. Se bat bine pana ce mixtura se face pufoasa. Galbenusul de la ultimul ou se bate intr-un castronel.
Se adauga in castron untul, uleiul, migdalele, stafidele, extractul de vanilie si apa de flori de portocal.
Se adauga praful de copt si faina, cernuta. Se amesteca cu mainile pana ce se obtine un aluat ferm si omogen. Se imparte in cateva portii care se modeleaza ca niste bile.
Se ruleaza fiecare bila ca sa se obtina un rulou de 20 cm lungime si 3 cm diametru. Se unge cu galbenus de ou. Se asaza rulourile pe o tava de copt unsa cu putin ulei si se coc 15 minute, pana ce se rumenesc. Se scoate tava din cuptor si se lasa fakkas sa se raceasca.
Se asaza fakkas pe un fund de lemn si se feliaza diagonal. Feliile trebuie sa aiba 7-8 mm grosime. Se coc aceste felii, in cuptor, 15 minute, pana ce devin aurii.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.