Falafel – Chiftelute de naut

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Falafel – Chiftelute de naut
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cani naut, lasat la inmuiat, in apa, peste noapte 1 ceapa medie, taiata in patru 2 catei usturoi 1 cana patrunjel proaspat, tocat un praf de boia iute 1 lingurita seminte de coriandru, macinate 1 lingurita seminte de chimion, macinate 1/2 lingurita seminte coriandru 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 cana seminte susan sare, dupa gust piper, proaspat macinat, dupa gust ulei vegetal, pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 13 ore 20 minute
Indicatii :

Se trec prin masina de tocat (sau printr-un blender) nautul, ceapa si usturoiul si se obtine o pasta. Se pune pasta intr-un castron si se amesteca bine de tot cu restul ingredientelor (cu exceptia susanului si uleiului). Se acopera si se lasa 30 minute.
Se formeaza chiftelute, se tavalesc prin semintele de susan si se aranjeaza pe o tava. Se lasa sa stea 30 minute la temperatura camerei (nu trebuie lasate mai mult caci umiditatea se evapora si suprafata lor crapa).
Se frig chiftelele in ulei, cca. 5 minute, intorcandu-se ca sa se prajeasca uniform. Se scot si se lasa sa se scurga de ulei pe cateva prosoape de hartie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.