Falafel egiptean

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Falafel egiptean
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g fasole fava uscata 1 ceapa tocata 4-5 linguri faina un varf de cutit praf de copt 1 catel de usturoi tocat 2 fire de patrunjel proaspat, tocate 1 lingurita seminte de chimen salata verde, pentru ornat pasta tahini ulei de masline
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se curata fasolea si se inmoaie in apa rece peste noapte.
Se scurge, se apala sub jet de apa si se pune intr-un blender impreuna cu ceapa, patrunjel, usturoi, chimen, praf de copt. Se proceseaza pana se obtine o pasta omogena.
Se transfera mixtura intr-un castron si se ingroasa, daca este necesar, cu 2 linguri de faina. Se modeleaza pasta formand bilute de dimensiunea unei nuci; se pun deoparte pentru 20 de minute. Se tavalesc apoi prin faina si se prajesc in ulei, pana ce se rumenesc bine. Se scurg pe prosoape de hartie.
Se asaza pe un platou, peste foi de salata si se servesc cu tahini.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.