Fasole cu carnati de porc si condimente

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Fasole cu carnati de porc si condimente
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g fasole uscata haricot 500 g carnati de porc 400 g rosii din cutie, tocate 50 g unt 2 cepe medii tocate 3 catei de usturoi pisati 2 linguri patrunjel tocat 1 lingura frunze de salvie tocate 1 lingurita frunze proaspete de cimbru sare, dupa gust 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 125 ml vin alb 4 fire de cimbru, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : haitiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se inmoaie fasolea peste noapte intr-un castron mare plin cu apa rece.
Se scurge fasolea si se pune intr-o oala mare; se acopera cu apa rece, se da in clocot si se fierbe rapid, la foc iute, 10 minute. Se micsoreaza apoi flacara, se acopera oala si se fierbe incet 50 de minute, pana ce este frageda. Se scurge si se pune deoparte.
Se topeste untul intr-o tigaie mare. Se inteapa carnatii in cateva locuri cu furculita, apoi se adauga in tigaie si se prajesc 8 minute, pana ce se rumenesc uniform si sunt facuti in interior. Se scot din tigaie si se pun deoparte.
Se adauga ceapa si usturoiul in aceeasi tigaie; se calesc pana ce sunt rumenite si moi.
Se scurge excesul de grasime din tigaie si se adauga carnatii, verdeturile, sarea si piperul; se amesteca bine. Se readuce tigaia pe foc, se adauga fasolea, vinul si rosiile, cu suc cu tot. Se fierbe totul fara capac, amestecand frecvent pana cand fasolea si carnatii se incing, iar lichidul s-a ingrosat. Se serveste mancarea ornata cu fire de cimbru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.