Fasole-cu-ochi-negri condimentata

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Fasole-cu-ochi-negri condimentata
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Este o garnitura semi-uscata si are gust excelent stropita cu catave picaturi de lamaie, sau cu chapati si un curry cu sos.
stelute
Ingrediente : 1 cana de fasole-cu-ochi-negri 1 1/4 cana de ulei 2 cepe medii, feliate subtire 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita de boia iute 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 lingurita de seminte de chimion, macinate 1 1/2 lingurita de boabe de coriandru, macinate 2/3 cana de apa 2 ardei iuti verzi frunze proaspete de coriandru 1 lingura de suc de lamaie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 13 ore 15 minute
Indicatii :

Se spala si se inmoaie peste noapte fasolea. A doua zi se scurge si si se puna intr-o oala cu apa. Se da in clocot la foc mic si se fierbe 30 de minute. Se scurge apoi cu grija si se pune deoparte.
Se incinge uleiul intr-o cratita. Se adauga ceapa si se prajeste pana se rumeneste. Se adauga ghimbirul, usturoiul, boiaua, sarea, chimionul si coriandrul si se prajesc 3-5 minute.
Se adauga apa, se acopera oala si se gateste mixtura pana ce apa s-a evaporat aproape total.
Se adauga fasolea fiarta, ardeii iuti si frunzele de coriandru; se amesteca bine. Se gateste mixtura de fasole 3-5 minute.
Se transfera fasolea pe farfurii si se stropeste cu suc de lamaie. Se serveste fie fierbinte, fie rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.