Fasole Lima cu sos de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Fasole Lima cu sos de rosii
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 450 g fasole Lima proaspata, sau fasole lata (Fava) 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata marunt 2 catei de usturoi pisati 400 g rosii prunisoare din cutie, bine scurse si tocate 3 linguri de ardei iute murat (jalapeno, pe cat posibil) sare frunze proaspete de coriandru, tocate feliute de lamaie, pentru garnisit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se da in clocot o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga fasolea Lima si se fierbe 15 minute, sau pana cand se face frageda.
Intrr timp, se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza 4-5 minute, pana cand ceapa se face transparenta. Se adauga rosiile si se continua gatitul amestecand continuu, pana ce se igroasa mixtura.
Se adauga ardeii iuti si se gateste inca 1-2 minute. Se asezoneaza cu sare, dupa gust.
Se scurge fasolea si se aduce din nou in oala. Se toarna peste ea mixtura de rosii si se amesteca cateva minute pe flacara medie. Daca sosul se ingroasa prea repede, se adauga putina apa.
Se serveste ornata cu patrunjel tocat si cu feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.