Fasole neagra

Cautare:
SMS Fotbal
/ garnituri
Fasole neagra
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este aproape intotdeauna pe mesele mexicanilor. Aceasta reteta poate avea mai multe varianta, usor diferite, functie de regiune si de ingredientele disponibile.
stelute
Ingrediente : 450 g boabe uscate de fasole neagra, inmuiate peste noapte in apa 120 g slanina afumata (o bucata intreaga) 1 foaie de dafin 2 linguri ulei 2 catei de usturoi pisati sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 13 ore 30 minute
Indicatii :

Se scurge fasolea si se transfera intr-o cratita. Se acopera cu apa, se adauga slanina si foaia de dafin si se da in clocot. Nu se sareaza, caci sarea o va intari. Se spumeaza suprafata lichidului, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 1 ora, sau pana cand fasolea este frageda. La nevoie, se mai adauga apa.
Se incinge uleiul intr-o cratita, la foc mediu. Se prajeste usturoiul 2 minute. Se adauga si 2 polonice de fasole fiarta si se prajesc 2-3 minute, amestecand viguros cu o lingura de lemn care sa sfarame boabele.
Se aduce fasolea prajita inapoi, in cratita cu fasole fiarta. Se asezoneaza cu sare si se fierbe alte 10 minute, la foc mic, dupa care se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.