Fasole rosie cu orez

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Fasole rosie cu orez
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 450 g fasole rosie uscata 1 ceapa mare tocata 450 g carne de porc, taiata cubulete 1 foaie de dafin 4 catei de usturoi tocati 1 legatura patrunjel tocat sare piper negru macinat orez alb fiert carnat de porc afumat, taiat bucatele (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 15 ore 10 minute
Indicatii :

Se spala bine fasolea si se lasa la inmuiat peste noapte. Se scurge si se pune la fiert in 2 litri de apa rece, intr-o oala acoperita. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe inabusit, cca. 1 ora.
Se adauga ceapa si carnea de porc, se acopera partial oala si se fierbe inca 90 de minute pana ce carnea este facuta.
Se adauga foaia de dafin, usturoiul, patrunjelul, se asezoneaza cu sare si piper si se gateste, acoperit, inca 30 de minute, pana ce fasolea incepe sa devina cremoasa.
Se serveste cu orez alb fiert si cu bucatele de carnat afumat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.