Fasole verde condimentata

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Fasole verde condimentata
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Fasolea verde din provincia Sichuan este faimoasa in intreaga China. Este preparata de obicei cu carne tocata de porc, dar este la fel de gustoasa si in felurile vegetariene. Fasolea verde este extrem de versatila; ea poate fi gatita prin oricare dintre tehnicile stir-fry, deep-fry sau prajita uscat, fara ulei sau grasime. Poate fi si gatita in aburi sau fiarta impreuna cu celelalte ingrediente ale retetei.
stelute
Ingrediente : 200 g pastai de fasole verde, curatate si taiate bucati de 3-4 cm, pe diagonala 2 linguri ulei de alune 4 ardei iuti uscati, taiati in 2-3 bucati 1/2 lingurita piper de Sichuan 1 catel de usturoi, feliat foarte fin 6 felii subtiri de radacina proaspata de ghimbir 2 cepe verzi, doar partea alba, taiate felii subtiri, pe diagonala 1 praf de sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Se opareste fasolea verde intr-o oala cu apa clocotita, timp de 30 de secunde. Se scurge si se pune deoparte.
Intr-un wok fierbinte se incinge 1 lingura de ulei la foc mic si se stir-fry fasolea 5 minute, pana ce incepe sa se increteasca. Se scoate din wok si se pune deoparte.
Se adauga restul de ulei si se stir fry ardeii iuti si piperul de Sichuan pana ce incep sa miroasa. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa verde si se stir-fry pana ce incep sa se inmoaie. Se adauga fasolea verde si se amesteca bine, se sareaza si se serveste mancarea imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.