Este un mod mai neobisnuit de a gati fasolea verde, dar gustul este excelent. Se poate folosi si branza Parmesan, daca se doreste un gust mai puternic.
Ingrediente :
300 g pastai de fasole verde, curatate si taiate in jumatate
2 linguri ulei
1 ceapa taiata in jumatate si apoi feliata cat mai subtire
3 oua
sare
piper negru macinat
50 g branza rasa Monterey Jack sau Cheddar
fasiute subtiri de coaja de lamaie, pentru ornat
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
6 portii
Durata :
0 ore 27 minute
Indicatii :
Se da o oala cu apa in clocot, se adauga fasolea si se fierbe 5-6 minute, sau pana cand se face frageda. Se scurge fasolea intr-o sita, se slateste sub jet de apa rece (ca sa-si pastreze culoarea verde aprins), apoi se scurge inca o data. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste ceapa 3-4 minute, pana se inmoaie si se face transparenta. Se sparg ouale intr-un castron si se bat, asezonandu-se dupa gust. Se adauga ouale peste ceapa si se gatesc incet, la foc mediu, amestecand constant, ca sa se obtina un fel de jumari. Nu trebuie gatite prea mult: ouale trebuie sa fie ferme, dar umede. Se adauga fasolea verde in tigaie si se gateste cateva minute, pana ce este bine incinsa. Se rastoarna mixtura pe farfurii individuale, se presara cu branza rasa si cu fasiute de coaja de lamaie si se serveste.