Fatayer - Cornulete cu spanac

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Fatayer - Cornulete cu spanac
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g faina 80 g unt 2 lingurite praf de copt ulei de masline 1 kg spanac proaspat, curatat si tocat 1 ceapa tocata marunt 1 lingura seminte de pin sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 5 minute
Indicatii :

Se amesteca faina cu 2 linguri de ulei de masline, praf de copt si 50g unt. Se adauga apa indeajuns cat sa se transforme intr-un aluat elastic. Se lasa la odihna 1 ora.
Se ruleaza aluatul pe masa de bucatarie pana se obtine o foaie de 5 mm grosime. Cu ajutorul unui pahar se decupeaza cerculete de 4-5 cm diametru.
Se incing 30g unt intr-o tigaie si se soteaza ceapa 2 minute. Se adauga spanacul, semintele de pin, sare si piper, se amesteca bine si se soteaza 3-4 minute.
Se pune pe fiecare cerculet de aluat cate o lingura din mixtura de spanac, se impatureste aluatul sub forma unui triunghi si se preseaza marginile cu degetele ca sa se fixeze.
Se dau cornuletele la cuptor, la 200 C, timp de 20 de minute si se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.