Fava – Piure de linte

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Fava – Piure de linte
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g linte galbena 1 ceapa taiata in doua 1 ceapa taiata inele 1 rosie feliata 2 linguri capere, bine scurse 1/2 cana ulei de masline sare piper marar tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se spala lintea si se pune intr-o cratita cu apa (sa fie acoperita de lichid) si se fierbe, indepartandu-se spuma. Cand da in clocot, se adauga ceapa, si se fierbe la foc mic cca. 30 de minute.
Se scurge, se proceseaza cu un blender, iar piureul obtinut se pune din nou pe foc, impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei, sare si piper. Se amesteca cca. 5 minute si se ia de pe foc. Se transfera pe un platou si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit, se adauga restul de ulei, se presara cu capere si marar tocat si se orneaza cu felii de sorii si rondele de ceapa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.