Feliute de mar caramelizate, cu susan

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Feliute de mar caramelizate, cu susan
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Este un desert ce se prepara adesea si din banane, sau, in nordul Chinei, din rondele de cartofi.
stelute
Ingrediente : 4 mere curatate de coaja si cotor si taiate in 8, pe lungime ulei de alune, pentru prajit 115 g faina 1 ou, batut 125 ml apa rece 4 linguri ulei de susan 225 g zahar 2 linguri seminte de susan, prajite
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 17 minute
Indicatii :

Se cerne faina si se incorporeaza oul in ea. Se adauga treptat apa, amestecand ca sa se obtina un aluat gros. Se inmoaie fiecare feliuta de mar in aluat.
Se incinge ulei intr-un wok, sau tigaie mare si adanca, pana ce atinge 180-190 °C (pana ce un cubulet de paine se rumeneste in 30 de secunde). Se prajesc feliile de mar pana ce se fac brune-aurii. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie si se pun deoparte.
Se incinge uleiul de susan intr-o craticioara, pana ce incepe sa fumege. Se adauga zaharul, amestecand constant, pana ce se caramelizeaza si se face auriu. Trebuie lucrat foarte repede pentru ca siropul sa nu se intareasca. Se ia cratita de pe foc, se adauga semintele de susan, se amesteca si se toarna siropul intr-o cratita mare, cu fund plat..
Pe flacara foarte mica, se asaza feliile de mar in sirop si se intorc o data. Cand s-au acoperit cu sirop, se cufunda rapid feliile in apa rece. Se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.