Ficat albanez

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Ficat albanez
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,5 kg ficat de miel 200 g faina 2 cani cu ulei de floarea-soarelui 1 lingura de boia iute 1 lingurita de pudra de otetar mirositor (sumac) 5 cepe medii, feliate subtire 1 legatura de patrunjel tocat cimbru sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 persoane Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se indeparteaza membrana ficatului si se taia bucatele. Se spala bine si se lasa la scurs intr-o sita.
Se amesteca faina cu sare, se presara boia iute peste bucatelele de ficat, apoi acestea se tavalesc prin faina; se scutura ca sa se indeparteaza excesul de faina.
Se incinge ulei intr-o tigaie, la foc iute, si se adauga ficatul. Se prajeste timp de cateva minute, pana ce este facut. Se scoate din tigaie, folosind o spumiera si se plaseaza pe farfurii.
Ceapa feliata se freaca bine cu sare (se folosesc mainile), apoi se spala si se stoarce de apa. Se amesteca cu pudra de otetar mirositor, boia si frunze de patrunjel tocate si se serveste cu ficatul prajit.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.