Ficat de vitel cu rigatoni, broccoli si portocale

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Ficat de vitel cu rigatoni, broccoli si portocale
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 300 g ficat de vitel 2 portocale mari 400 g rigatoni, penne sau alte paste de dimensiuni similare 250 g broccoli, taiate bucati de 2,5 cm 2 linguri de ulei de masline extra virgin 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt 4 linguri vin rosu, demi-dulce 1 lingura de otet balsamic 2 lingurite de unt sare piper negru, macinat 1 lingurita de seminte de coriandru, prajite si sfaramate, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se taie ficatul fasii de 1 cm latime si 5-6 cm lungime. Se curata coaja uneia dintre portocale, in fasii scurte; se pun apoi fasiutele deoparte. Se decojesc apoi ambele portocale si se desfac feliutele deasupra unui castronel, ca sa nu se piarda sucul lor. Se pun deoparte 12 feliute de portocala, cele mai frumoase, iar restul se storc in castronel, cat sa se obtina in total circa 5 linguri de suc.
Se pun pastele intr-o oala cu apa clocotita, se fierb 10 minute, apoi se adauga broccoli si se mai fierb inca 2-3 minute, sau pana ce atat pastele cat si broccoli sunt al dente.
Cat timp se fierb pastele cu broccoli, se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie indeajuns de mare ca sa se poata praji ficatul, asezat intr-un singur strat. Se presara in tigaie usturoiul si ardeiul iute si se amesteca bine, la foc moderat, timp de 1 minut. Se adauga ficatul si se amesteca totul bine timp de 1 minut, sau pana ce ficatul incepe sa se rumeneasca. Se adauga atunci vinul, coaja si sucul de lamaie si se gateste inca 1 minut.
Se scurg pastele si broccoli si se readuc in oala, fara ca aceasta sa fie pusa pe foc. Se scoate ficatul din sos si se adauga la amestecul de paste si broccoli, impreuna cu 1 lingura de ulei, sare si piper. Se amesteca bine.
Se da sosul in clocot si se fierbe pana se evapora jumatate din el. Se adauga otetul si untul, pentru a imbogati sosul si al face mai lucios. Se adauga apoi feliutele de portocala si se incing 30 de secunde, apoi se toarna sosul peste ficat, paste si broccoli; se amesteca cu grija. Se presara cu seminte de coriandru si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.