Ficatei de pui cu boabe de ienupar

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Ficatei de pui cu boabe de ienupar
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g ficatei proaspeti de pui, taiati bucatele 1 salota sau ceapa mica si iute, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 10 boabe de ienupar, zdrobite usor cu un rulou 1 legatura mare de cimbru proaspat 1 lingura ulei de masline sare si piper negru 2 linguri vin alb, sec 175 g struguri rubinii, cu boabe mici si fara seminte 2 felii mari de paine alba de casa 1 legatura mica de patrunjel tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare; cand este foarte fierbinte, se adauga ficateii si se prajesc iute, amestecand, pentru a le “sigila” suprafata (astfel se pastreaza intact gustul lor specific). Se gatesc la foc iute, amestecand, timp de 2 minute.
Se adauga in tigaie salota, usturoiul, ienuparul, cimbrul si mult piper negru, apoi se micsoreaza flacara si se continua gatitul inca 3-4 minute, amestecand pentru a preveni arderea.
Se adauga apoi vinul, strugurii si sarea, aceasta dupa gust. Se gatesc ficateii inca un minut, se stinge flacara, se acopera si se pastreaza la cald.
Se prajesc feliile de paine si se taie fiecare in patru triunghiuri. Se pune mancarea pe farfurii individuale, se presara cu patrunjel tocat si se serveste acompaniata de paine prajita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.