Ingrediente :
8 felii rotunde de paine
2 linguri de ulei de masline extra virgin
15 g unt
1 ceapa mica rosie, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati
400 g ficatei de pui
25 g ciupercute mici, champignon, sau portobello, taiate in sferturi
3 linguri de otet balsamic
2 linguri de salvie proaspata, tocata
sare
piper negru, macinat
frunze de salvie, pentru ornat
Bucatarie etnica :
italiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 20 minute
Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 180 °C (mediu). Se aranjeaza feliile de paine pe o tava de copt. Folosind 1 lingura de ulei, se ung feliile pe partea superioara, apoi se coc 10 minute, pana se rumenesc. Intre timp, se incing restul de ulei si untul intr-o tigaie grea. Se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza, la foc mediu, 2-3 minute, sau pana se inmoaie. Se adauga ficateii si ciupercile si se gatesc, amestecand constant, pana se rumenesc uniform. In timp ce se gatesc, se rup bucati ficateii mai mari, folosind muchia spatulei. Se adauga otetul balsamic si salvia si se asezoneaza dupa gust. Se micsoreaza flacara putin si se continua gatitul alte 5-10 minute, pana ce ficateii sunt facuti. Se servesc pe feliile de paine, ornati cu frunze proaspete de salvie.