Ficatei de pui cu salvie

Cautare:
fel principal / pasare
Ficatei de pui cu salvie
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 felii rotunde de paine 2 linguri de ulei de masline extra virgin 15 g unt 1 ceapa mica rosie, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati 400 g ficatei de pui 25 g ciupercute mici, champignon, sau portobello, taiate in sferturi 3 linguri de otet balsamic 2 linguri de salvie proaspata, tocata sare piper negru, macinat frunze de salvie, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C (mediu). Se aranjeaza feliile de paine pe o tava de copt. Folosind 1 lingura de ulei, se ung feliile pe partea superioara, apoi se coc 10 minute, pana se rumenesc.
Intre timp, se incing restul de ulei si untul intr-o tigaie grea. Se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza, la foc mediu, 2-3 minute, sau pana se inmoaie.
Se adauga ficateii si ciupercile si se gatesc, amestecand constant, pana se rumenesc uniform. In timp ce se gatesc, se rup bucati ficateii mai mari, folosind muchia spatulei.
Se adauga otetul balsamic si salvia si se asezoneaza dupa gust. Se micsoreaza flacara putin si se continua gatitul alte 5-10 minute, pana ce ficateii sunt facuti.
Se servesc pe feliile de paine, ornati cu frunze proaspete de salvie.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.