FICATEI ITALIENESTI

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
FICATEI ITALIENESTI
Reteta adaugata de : andy_liescu
Voteaza reteta :
Merg la un sprit, de minune!
stelute
Ingrediente : 500g ficat de pui taiat cubulete 2 cepe milocii taiate solzisori 300g castraveciori murati (preferabil in saramura) taiati lamele 150g capere 150ml bulion 2-3 rosii cherry taiate cubulete 50g unt 2-3lg faina 50ml otet 1lgt zahar (preferabil miere) sare, piper macinat, marar, patrunjel si alte condimente - dupa gust (eu am pus maghiran, exceptional!) ulei
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 3-4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se caleste usor ceapa.
Se dau ficateii prin faina si se prajesc in alta tigaie.
Se amesteca ceapa cu ficateii, se stinge totul cu otet si se adauga castraveciorii si caperele.
Se condimenteaza dupa gust si se lasa sa fiarba inabusit cca. 30min, adaugand cate putina apa, ca sa nu se prinda, daca este nevoie.
Se topeste untul intr-un vas, se adauga bulionul cu rosiile si zaharul si se fierbe.
Se toarna sosul peste ficatei si se mai lasa 5min.

Sunt buni cu cartofi natur si salata, impreuna cu un vinisor rosu demisec!


Share
Taguri : ficatei prajiti
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.