File de biban cu masline si lamaie

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
File de biban cu masline si lamaie
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 fileuri de biban, cca. 750-800 g 4 rosii, curatate de coaja si seminte, tocate 1 ceapa, taiata rondele subtiri 1 catel de usturoi, tocat marunt 7 linguri de ulei de masline 1 lamaie murata 10 linguri masline verzi, curatate de samburi 1/2 legatura de patrunjel, tocata 1 lingurita de pasta harissa 1/2 lingurita de curcuma pudra sare piper negru, macinat cateva frunze de menta proaspata, pentru ornat patrunjel proaspat, tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se portioneaza fileurile.
Se incing 2 linguri de ulei intr-o cratita si se caleste ceapa impreuna cu usturoiul, 2-3 minute. Se adauga rosiile, se asezoneaza cu sare si piper. Se soteaza la foc mic cca. 10 minute, amestecand frecvent.
Se taie lamaia murata felii subtiri (ca de pepene) si se indeparteaza pulpa. Se inmoaie fasiile de coaja in apa ca sa se indeparteze gustul de otet si de sare.
Se oparesc maslinele in apa clocotita, 10 minute. Se scurg si se lasa sa se raceasca.
Se adauga fasiile de lamaie, maslinele si patrunjelul tocat la mixtura de rosii. Se amesteca usor si se fierb 2 minute, la foc mic.
Se sareaza si se pipereaza fileurile de biban. Se comnbina harissa cu restul de ulei si curcuma; se ung fileurile cu mixtura rezultata si se frig in tigaie cate 4 minute pe fiecare parte.
Se aranjeaza pe un platou si se servesc cu mixtura de rosii si masline, ornate cu frunze proaspete de menta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.