File de peste la tigaie, cu salsa de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
File de peste la tigaie, cu salsa de rosii
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 fileuri de peste cu carne alba 2 limete, sucul de la 2 linguri de coriandru proaspat, tocat 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt 2 cepe verzi, taiate rondele 3 linguri de ulei de masline, plus extra pentru servit 2 rosii mari, taiate cubulete sare orez fiert, ca garnitura salsa de rosii (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se pun fileurile de peste intr-un vas adanc, de portelan sau sticla, indeajuns de mare ca sa fie asezate intr-un singur strat. Se amesteca sucul de limeta cu coriandru, ardei iute si ceapa verde. Se adauga jumatate din ulei, apoi se toarna aceasta mixtura peste peste. Se acopera si se lasa la marinat 15-20 de minute; nu trebuie marinat mai mult, caci acidul din sucul de lamaie va incepe sa “gateasca” pestele.
Se incinge restul de ulei intr-o tigaie mare, neaderenta, la foc iute. Se ia fiecare bucata de peste, se scurge de marinata si se sterge cu prosoape de hartie. Se asezoneaza pestele cu sare si se asaza in tigaie, pe partea cu piele. Se prajeste 2 minute, apoi se intoarce si se prajeste alte 2 minute, pana ce carnea este opaca.
Se adauga in tigaie marinada si rosiile tocate. Se da sosul in clocot si se fierbe 1 minut, pana ce rosiile incep sa fie facute, dar isi pastreaza inca forma. Se stropeste totul cu putin ulei de masline si se serveste pe farfurii individuale incalzite, alaturi de orez si salsa de rosii.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa de rosii
Ingrediente : 1 ceapa mica, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt 500 g rosii curatate si tocate 2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.