Flori de dovleac umplute

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Flori de dovleac umplute
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 20 de flori de dovleac 200 g de carne de porc macra, tocata (poate fi cruda, fiarta sau inabusita) 4 oua faina patrunjel 1 cana sos bechamel (vezi reteta mai jos) ulei de masline
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Florile de dovleac trebuie sa fie proaspete si destul de mari. Se spala cu atentie. Se prepara umplutura adaugand carnea tocata la sosul bechamel. Daca se foloseste carne cruda, umplutura se prepara prajind carnea timp de 10 minute intr-o lingura de ulei de masline. Cand s-a racit, se adauga la sosul bechamel.
Se adauga 2 oua si se asezoneaza cu sare, piper si patrunjel tocat. Se deschid florile cu grija, doar atat cat sa se poata pune o lingura de umplutura inauntru.
Se face un amestec din cele 2 oua ramase, faina si sare. Se poate adauga apa, cat sa faca aluatul mai lichid. Se lasa la odihna o jumatate de ora. Florile umplute se dau prin acest amestec si se prajesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Bechamel
Ingrediente : 1 ceapa mica, taiata in jumatate 4 cuisoare intregi 600 ml lapte nedegresat 1 foaie de dafin 45 g unt nesarat 45 g faina nucsoara proaspat macinata piper alb macinat sare 100 ml smantana (optional)
Indicatii : Se impaneaza jumatatile de ceapa cu cuisoare. Se pun apoi intr-o cratita sau tigaie mare, impreuna cu laptele si foaia de dafin. Se incinge, aproape sa dea in clocot, si se fierbe incet, la foc mic, timp de 4-5 minute. Se lasa apoi sa se raceasca si sa infuzeze gustul de dafin, ceapa si cuisoare.
In alta cratita, se topeste untul pe foc mic. Se adauga faina si se gateste incet 30-40 de secunde, amestecand frecvent cu o lingura de lemn, pana ce se obtine un rantas de culoare galbena.
Se ia cratita de pe foc. Se strecoara laptele peste rantas si se amesteca viguros, ca sa se omogenizeze cat mai bine.
Se readuce cratita pe flacara medie si se continua amestecarea inca 4-5 minute, pana ce sosul se ingroasa si e gata sa dea in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet 20-25 de minute. Cand sosul este omogen si lucios, se asezoneaza cu sare, piper alb si nucsoara.