Fluturasi de vita umpluti cu branza

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Fluturasi de vita umpluti cu branza
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 ardei iuti serrano proaspeti 120 g branza moale, tartinabila 2 linguri de tequila 2 linguri de ulei de porumb 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingurita de oregano uscat 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat 175 g branza Cheddar, rasa 4 fileuri de vita, de minim 2,5 cm grosime
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se coc ardeii intr-o tigaie mare, la foc mediu, sau direct pe flacara, pana ce coaja lor este rumenita uniform. Se pun apoi intr-o punga solida de plastic, care se inchide ermetic si pastreaza aburul inauntru. Se lasa ardeii in punga circa 20 de minute.
Se scot ardeii iuti din punga, se despica si se racaie de seminte cu un cutit ascutit. Se taie ardeii fasiute subtiri, pe lungime, apoi fiecare fasiuta se taie in cateva bucati mai scurte.
Se pune branza moale intr-o craticioara si se amesteca pe foc mic, pana ce se topeste. Se adauga ardeii iuti si tequila si se amesteca bine. Se pastreaza mixtura la cald, pe flacara foarte mica.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc ceapa, usturoiul si oregano circa 5 minute, la foc moderat, amestecand frecvent, pana cand ceapa se rumeneste. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se ia tigaia de pe foc si se adauga branza rasa, astfel ca sa se topeasca in mixtura de ceapa.
Se taie fiecare felie de carne pe grosime, fara sa se despice complet, astfel ca sa poata fi desfacuta, ca un fluture. Se incalzeste grill-ul cuptorului la cea mai ridicata temperatura.
Se asaza cate un sfert din mixtura de ceapa si branza rasa pe una dintre “aripile” fiecarui fluturas si se asaza deasupra cealalte “aripa”, inchizandu-se ca un buzunar. Se pun fluturasii sub grill, pe o tava de copt, si se frig 5 minute pe fiecare parte.
Se servesc fluturasii cu sosul de branza moale si ardei iute, cu o garnitura de cartofi natur sau rumeniti la cuptor.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.