Foi de aluat pentru tarte

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Foi de aluat pentru tarte
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 1/4 cana faina 1/4 lingurita sare 4 linguri unt taiat cubulete 3 linguri margarina 3-5 linguri apa rece 1 ou mare, batut
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 foi Durata : 12 ore 35 minute
Indicatii :

Intr-un castron mare se combina faina cu sare. Se combina faina cu unt si margarina si se adauga apa rece, cate o lingura, amestecand usor cu furculita, pana ce aluatul obtinut este inca umed, dar se tine legat.
Se modeleaza aluatul in forma de discuri, se ambaleaza in folii de plastic si se lasa in frigider peste noapte.
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Pe o suprafata presarata cu faina se ruleaza aluatul ca sa se obtina cercuri de 18-20 cm diametru. Se asaza cercurile de aluat in forme de cuptor rotunde, apasand cu degetele coca ca sa adere la forma. Se debavureaza marginile foii de aluat, daca este cazul, lasand doar 2-3 cm foaie in exces care se indoaie si apoi se ciupesc cu degetele, formand margini decorative.
Se captuseste foaia cu hartie pergament peste care se pun cateva boabe de fasole uscata sau de orez.
Se dau la cuptor 15 minute, dupa care se indeparteaza hartia si se coc inca 15 minute, pana se rumenesc. Daca foaia se crapa in timpul coacerii, se apasa usor cu spatele unei linguri.
Se scoate foaia din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.