Frigarui cu bacon si ciuperci

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Frigarui cu bacon si ciuperci
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1-2 linguri de ulei de masline extra virgin 1/2 portocala, coaja rasa de la 4 felii slabe de bacon, fara sorici 12 hribi, circa 125 g in total 2 limete, tpiate in patru 12 rosii cherry 6 dovleci pattypan, taiati in jumatate, sau 3 dovlecei mici, taiati in patru 20 de cartofi noi, circa 500 g in total, fierti 12 felii de ciabatta, sau de bagheta 1 grapefruit roz 1 legatura de nasturel, fara tulpinile groase 1 capatana de cicoare, feliata 4 prune de Agen, curatate de samburi si feliate, sau caise uscate 2 linguri de menta proaspata, tocata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se pune uleiul intr-un castronel si se amesteca cu coaja de portocala. Se pune deoparte, sa infuzeze cat timp se prepara salata.
Se decojeste grapefruitul, indepartand toti samburii. Tinand fructul deasupra unui castron, ca sa nu se risipeasca sucul, se taie segmentele printre membranele care le separa si se lasa sa cada in castron. Se stoarce sucul din membrane, inainte de a le arunca. Se adauga in castron nasturel, cicoare, prune si menta si se amesteca bine. Se pune salata deoparte.
Se taie fiecare felie de bacon in trei transversal, apoi fiecare bucata in jumatate, pe lungime. Se infasoara cate o bucata de bacon in jurul fiecarei ciuperci.
Se infig in 8 frigari de metal sferturile de limeta, ciupercile infasurate in bacon, rosiile, dovleacul sau dovleceii, si cartofii fierti, impartind ingrddientele in mod egal intre portii (2 frigari pentru fiecare portie).
Se incalzeste cuptorul la maxim. Se ung frigaruile cu putin ulei aromat cu portocale si se gatesc sub grill 7-10 minute, intorcandu-le o data, pana ce baconul este rumenit si crocant.
Se prajesc pe o parte feliile de ciabatta sau de bagheta. Se ung partile neprajite cu un pic de ulei aromat cu portocale, apoi se prajesc pana ce se rumenesc putin. Se pun pe farfurii de servit incalzite. Se adauga o pereche de frigari pe fiecare farfurie, asezandu-le de-a curmezisul feliilor de paine, iar alaturi se pune salata. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.