Frigarui cu creveti

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Frigarui cu creveti
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Se inmoaie in apa frigarile de lemn cel putin 1 ora, ca sa se evite arderea lor.
stelute
Ingrediente : 4 linguri suc de limeta 2 lingurite coaja rasa de limeta 1 ardei iute verde, tocat marunt 2 linguri radacina de ghimbir tocata marunt 3 catei de usturoi, pisati 2 lingurite zahar brun 1 lingurita ienibahar, macinat 1 lingura sos dulce de ardei iute 5 linguri ulei de masline 16 creveti mari (jumbo, circa 650 g) cruzi, necuratati de carapace
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron mare sucul si coaja rasa de limeta cu ardei iute, ghimbir, usturoi, zahar, ienibahar, sos de ardei iute si ulei. Se adauga crevetii si se amesteca bine. Se acopera castronul si se da la frigider 1 ora, amestecand cel putin o data in acest interval.
Se infig crevetii pe 4 frigari de lemn.
Se gatesc pe gratar (sau sub grill), ungandu-i ocazional cu marinada si intorcandu-i cel putin o data; se frig 5 minute, sau pana cand au capatat culoare roz si s-au rumenit, iar carnea este ferma.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.