Frigarui de chiftelute cu sos de lamaie

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Frigarui de chiftelute cu sos de lamaie
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 felie groasa de paine, fara coaja, circa 40 g, inmuiata in putin lapte 500 g carne slaba de miel, tocata 1 ceapa mica, tocata foarte marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 1/2 lingura cimbru proaspat, tocat 1/2 lingurita nucsoara, proaspat macinata 1 lamaie, coaja rasa de la ulei de masline extra virgin sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust 1 1/2 lingurita amidon 2 lamai mici, sucul de la 100 ml zeama de carne de miel sau pasare 1 ou mic
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se inmoaie in apa calda 24 de frigari din lemn, timp de circa 10 minute, dupa care se scurg. Se incinge moderat grill-ul cuptorului.
Se combina intr-un castron carnea de miel tocata, miezul de paine inmuiat, cu lapte cu tot, ceapa tocata marunt, usturoiul, 1 lingura cimbru tocat, nucsoara si coaja de lamaie, dupa care se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se amesteca ingredientele cu mainile. Se modeleaza mixtura in 24 de chiftelute alungite.
Se infige pe fiecare scobitoare cate o chifteluta. Se aranjeaza frigaruile, pe un singur strat, pe grilajul de sub grill. Se ung putin cu ulei si se frig 15-18 minute, intorcandu-le ocazional, pana ce sunt facute si rumenite.
Intre timp, se amesteca amidonul cu jumatate din sucul de lamaie, dupa care se adauga restul de suc. Se da in clocot zeama de carne intr-o craticioara mica, dupa care se adauga mixtura de amidon si suc de lamaie. Se da din nou in clocot, amestecand constant, dupa care se ia de pe foc.
Se pune oul intr-un castron si se bate usor. Se toarna incet mixtura fierbinte de lamaie, in flux subtire si continuu, amestecand permanent. Se readuce combinatia in craticioara si se amesteca 4 minute la foc mic, pana ce sosul este omogen si s-a ingrosat. Nu trebuie fiarta combinatia, altfel oul se va branzi si va strica textura sosului. Se adauga restul de cimbru tocat si se asezoneaza cu sare si piper
Se servesc frigaruile cu chiftelute alaturi de sosul fierbinte de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.