Frigarui de miel cu orez si smochine

Cautare:
SMS Fotbal
/ gustari
Frigarui de miel cu orez si smochine
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Marinatul este cheie succesului in prepararea acestor frigarui (kebab) fragede si suculente. Se servesc frigaruile cu salata verde mixta si cu un castron plin cu iaurt amestecat cu castravete ras si frunze menta si patrunjel proaspete, tocate.
stelute
Ingrediente : 3 linguri ulei de masline extra virgin 1/2 lamaie, coaja rasa si sucul de la 1 catel mare de usturoi, zdrobit 1 lingura cimbru proaspat, tocat 400 g file de miel, curatat de grasime si taiat cubulete de 5 cm 8 salote 1 vanata, circa 280 g 2 dovlecei, circa 400 g in total 1 lamaie sare piper negru, macinat 300 g orez Basmati, bine clatit 100 g smochine uscate, tocate 25 g fulgi de migdale 1 lingura suc de lamaie, sau dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 13 ore 0 minute
Indicatii :

Intr-un vas adanc, se amesteca coaja si sucul de lamaie, usturoiul, cimbrul, sarea si piperul. Se adauga cubuletele de carne si se amesteca bine in mixtura; se acopera apoi vasul cu folie de plastic si se lasa la marinat, in frigider, peste noapte.
Se taie fiecare salota in jumatate, pe lungime. Se taie apoi fiecare vanata in jumatate, pe lungime, dupa care se taie fiecare jumatate, transversal, in 8 felii. Fiecare dovlecel se taie in 8 rondele, iar fiecare lamaie in 8 feliute.
Se incinge gratarul cuptorului. Se scoate carnea din marinata folosind o spumiera. Se pun legumele in marinata si se amesteca bine.
Se infig bucatile de carne si legumele in 8 frigari de metal, punand feliile de lamaie la capete. Nu se inghesuie ingredientele pe frigari, caci nu se vor frige corect. Se pun frigarile sub grill, la circa 7,5 cm de sursa de caldura, daca e posibil. Se frig 7-8 minute pe fiecare parte.
Intre timp, se spala orezul in 5-6 ape si se lasa la inmuiat 30 de minute, in apa rece. Se scurge bine si se pune intr-o oala cu apa rece. Se da in clocot, apoi se acopera si se fierbe la foc cat mai mic timp de 12 minute. Se stinge apoi flacara si se lasa la odihna, acoperit, alte 12 minute, dupa care se ia capacul si se afaneaza cu o furculita.. Se adauga, amestecand, smochinele tocate, fulgii de migdale, sare si piper, dupa gust. Se adauga sucul de lamaie. Se serveste orezul pe farfurii calde, deasupra sa asezandu-se frigaruile.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.