Frigarui de miel cu pitta

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Frigarui de miel cu pitta
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Carnea de miel are cel mai bun gust daca este marinata peste noapte.
stelute
Ingrediente : 500 g carne de miel, taiata cubulete pentru frigarui 4 linguri de ulei de masline 8 paini pita 80 g frunze tinere de spanac 2 rosii medii, ftaiate rondele 80 g masline negre, curatate de samburi si taiate in sferturi 200 g branza feta, sfaramata 4 linguri de suc de lamaie 4 catei de usturoi, dati prin razatoarea fina sare piper negru, proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron mare usturoiul cu sucul de lamaie si cu jumatate din ulei. Se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga carnea si se amesteca bine. Se acopera castronul si se pune in frigider. Se lasa carnea la marinat minim 1 ora, cel mai bine peste noapte.

Se scoate carnea din marinada, iar aceasta se pastreaza si se amesteca cu restul de ulei. Se infig cubuletele de miel in 8 frigari.

Se incinge grill-ul cuptorului la maxim. Se captuseste cu folie metalica o tava de copt si se asaza frigaruile pe ea. Se umezesc cu mixtura de marinada si se frig 15 minute, intorcandu-le adesea, pana ce sunt facute si rumenite dupa dorinta. In tot acest timp se umezesc cu mixtura de marinada, ca sa ramana suculente.
Se servesc cu paine pitta, alaturi de spanac, rosii, masline si branza.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.