Frigarui de miel

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Frigarui de miel
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Aceasta reteta este foarte gustoasa gatita pe un gratar in aer liber. Un grill ofera si el un rezultat satisfacator. daca se folosesc frigari de lemn, trebuie inmuiate in apa rece timp de 20 de minute inainte de a fi folosite, altfel vor lua foc in timpul gatitului.
stelute
Ingrediente : 1 kg carne slaba de miel, taiata cubulete de dimensiuni cat mai apropiate 3 linguri otet de vin alb 1 lingurita radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 3 catei de usturoi, pisati 1 lingurita boia iute 1/2 lingurita curcuma macinata 1/2 lingurita sare 2 linguri apa 8 rosii, taiate in jumatate 8 cepe mici, murate 10 ciupercute 1 ardei gras verde, taiat bucati de dimensiuni cat mai apropiate 1 ardei gras rosu, taiat bucati de dimensiuni cat mai apropiate 2 linguri ulei 2 lamai, taiate in sferturi, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 3 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala carnea si se pune intr-un castron de sticla sau portelan. Se toarna otetul si se amesteca bine, ca bucatelele de carne sa aiba un contact cat mai bun cu lichidul. Se lasa carnea sa stea la fragezit, la temperatura camerei, timp de 3 ore.
Se aranjeaza apoi bucatile de carne in frigari, alternandu-le cu rosii, cepe murate, ciupercute si ardei grasi. Se ung bucatile de carne si legumele cu ulei.
Se frige carnea sub grill-ul cuptorului timp de 25-30 de minute, pana cand carnea este facuta. Se serveste cu o garnitura de orez cu bob lung fiert (eventual preparat cu cuisoare si chimion) si cu feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.