Frigarui de peste ca in Essaouira

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Frigarui de peste ca in Essaouira
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Essaouira, vechi port fenician, este unul dintre orasele marocane care se poate lauda cu o bogata traditie culinara, bazata in primul rand pe peste si fructe de mare.
stelute
Ingrediente : 600 g file de peste spada 2 ardei grasi verzi, curatati de seminte si taiati cubulete 2 ardei grasi rosii, curatati de seminte si taiati cubulete 50 g unt 200 g orez cu bob lung 2 lingurite paprika 1 lingura ulei de masline sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust 6 catei de usturoi, tocati marunt 1 legatura de patrunjel, tocata marunt 1 legatura de coriandru, tocata marunt 1 lingurita boia iute 1/2 lingurita seminte de chimen macinate 1 lamaie, sucul de la
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Se prepara marinada pentru peste, amestecand intr-un castron mare usturoiul, patrunjelul, coriandrul, boiaua, chimenul si jumatate din paprika. Se adauga suc de lamaie, sare si piper si se amesteca bine toate ingredientele.
Se taie fileul de peste fasii, iar acestea se taie cubulete. Se pun cubuletele in marinada si se amesteca cu grija. Se lasa la marinat cel putin 2 ore.
Se topeste untul intr-o cratita. Se adauga orezul si cubuletele de ardei gras. Se soteaza 3 minute la foc mediu, amestecand frecvent.
Se adauga restul de paprika si se sareaza. Se acopera ingredientele cu apa si se fierb12-15 minute.
Se scot cubuletele de peste din marinada si se infig in frigari. Se stropesc cu ulei de masline si se frig pe gratar (sau sub grill-ul cuptorului) pana cand sunt facute si tumenite. Se aranjeaza pe un platou si se servesc cu orez.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.