Frigarui de peste si midii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Frigarui de peste si midii
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lamaie, coaja rasa si sucul de la 1 limeta, sucul de la 1 lingura ulei de masline extra virgin 2 lingurite miere 1 catel de usturoi, pisat 1 lingura oregano (sau maghiran) proaspat, tocat 1 lingura patrunjel, tocat 200 g file de peste-unditar, taiat in 16 cubulete 16 midii curatate, circa 125 g in total 1 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat in 16 bucati 1 dovlecel, taiat in 16 felii 16 rosii cherry sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust feliute de lamaie sau limeta, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 16 frigarui Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun intr-un vas adanc, ne-metalic, coaja rasa si sucul de lamaie, sucul de limeta, uleiul, mierea, usturoiul, oregano (sau maghiran) tocat, patrunjel, sare si piper, dupa gust. Se amesteca bine, apoi se adauga cubuletele de peste si midiile. Se amesteca pentru ca marinada sa le acopere uniform. Se acopera vasul si se lasa in frigider circa 1 ora.
Intre timp, se pun 16 frigari de lemn in apa calda si se lasa la inmuiat 10 minute. Se scurg. Se incalzeste grill-ul la putere medie.
Se infig in fiecare frigare 1 cubulet de carne, 1 midie, 1 bucata de ardei gras galben, 1 felie de dovlecel si o rosie cherry. Marinada se pastreaza. Se lasa libere capetele frigarilor, ca sa fie usor de tinut in mana.
Se pun frigaruile pe un grilaj, deasupra unei tavi, sub grill-ul cuptorului. Se frig 8-10 minute, pana ce pestele este facut, iar vegetalele incep sa se fragezeasca, intorcand frigaruile ocazional si umezindu-le frecvent cu marinada. Se servesc fierbinti, garnisite cu feliute de lamaie sau limeta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.