Frigarui de peste spada

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Frigarui de peste spada
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,8 kg fileuri de peste spada 4 rosii medii, feliate 2 lamai, feliate 5 ardei grasi verzi, taiati bucati de 3-4 cm 30 de frunze mici de dafin, proaspete 1 ceapa, tocata marunt 5 frunze de dafin uscate 2 catei usturoi zdrobiti 1 lingurita de piper negru, macinat 1 lingurita de sare 2 linguri de suc de lamaie 1 cana cu ulei de masline 1 lingura de pasta de rosii
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 10 portii Durata : 3 ore 10 minute
Indicatii :

Se taie pestele cubulete de 3 cm. Se asaza pestele intr-un castron mare si se marineaza 30 de minute cu amestecul rezultat din combinarea ultimelor 8 ingrediente.
Se prepara frigaruile folosind 4 bucati de peste intre care se insereaza, alternativ, cate o bucata de rosie, o felie de lamaie, o bucata de ardei gras si o frunza proaspata de dafin.
Se ung frigaruile din belsug cu marinada ramasa, apoi ceea ce a ramas se toarna peste frigarui si se lasa sa stea 5-10 minute, pentru a le imbogati gustul.
Se prajesc frigaruile pe carbuni, gratar electric sau sub grill-ul cuptorului, intorcandu-le frecvent si umezindu-le cu marinada.
Se garnisesc cu feliute de lamaie, rosii cherri (sau feliute de rosii), ridichi si frunze de salata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.